Toegankelijkheid

Van Droom naar Daad: Symposium Inclusief Ontwerpen en Bouwen

Dr Arch Jasmien Herssens

Graag nodigen wij u uit voor het symposium “Van Droom naar Daad” , een bijzondere bijeenkomst georganiseerd door Eindhoven Toegankelijk! in samenwerking met de gemeente Eindhoven. Het symposium vindt plaats op maandag 7 oktober 2024 in het gemeentehuis van Eindhoven, tijdens de “Week van de Toegankelijkheid”.

Inclusief Ontwerpen en Bouwen
Dit evenement staat in het teken van het bewust worden van zowel de uitdagingen als de kansen rondom inclusief ontwerpen en bouwen.
Wij zijn blij om Jasmien Herssens, een vooraanstaande Belgische architect en onderzoeker, als gastspreker te verwelkomen.
Met haar diepgaande kennis van Universal Design en Inclusief Ontwerpen zal zij ons inspireren en informeren over de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Het symposium biedt een platform voor dialoog en samenwerking. We gaan samen in gesprek over hoe we inclusief ontwerpen en bouwen kunnen realiseren, met oog voor zowel de mogelijkheden als de beperkingen. Toegankelijkheid voor iedereen is immers het doel waar wij, samen met de gemeente Eindhoven, aan werken om een inclusieve samenleving vorm te geven.

Hieronder vindt u het programma voor de dag:

Programma Symposium 7 oktober 2024
12.45 Ontvangst met koffie en thee
13.15 Start Programma
- Welkomstwoord door Paula de Ruiter, voorzitter Eindhoven Toegankelijk!
- Introductie van de spreker door dagvoorzitter Ingrid Schoenmakers
13.40 Inspiratielezing door Jasmien Herssens
14.10 Instructies voor de logistiek van de dialoogsessie door dagvoorzitter Ingrid Schoenmakers
14.20 Dialoogsessies aan de tafels, geleid door Sjaak Evers van Eindhoven in Dialoog
16.20 Afsluiten van de dialoogsessie door Ingrid Schoenmakers
16.25 Plenaire terugkoppeling met de stedenbouwkundige van de gemeente Eindhoven, onder leiding van Ingrid Schoenmakers en Paula de Ruiter
16.30 Afsluiting met een alcoholvrij drankje en een hapje
17.15 Einde


Over de Spreker:
Dr. Jasmien Herssens is een vooraanstaand architect, ontwerper en onderzoeker gespecialiseerd in Universal Design en Inclusief Ontwerpen. Ze is de oprichter van Fourmind, een organisatie die streeft naar een inclusievere samenleving door het faciliteren van kennisdeling en procesbegeleiding voor ontwerpers. Dr. Herssens' benadering om ontwerp te baseren op de diversiteit in menselijke percepties in plaats van beperkingen, is baanbrekend en heeft haar internationale erkenning opgeleverd. Haar werk is bekroond met verschillende prestigieuze prijzen, waaronder de Cera Senior Award en de Universal Design Gold Award van IAUD.

Graag ontvangen wij uw aanmelding voor het symposium uiterlijk 3 oktober 2024. Er is een maximum van 100 deelnemers. 
Meld u hier aan: 

Heeft u dieetwensen, behoefte aan een doventolk, schrijftolk of ADL hulp? Graag doorgeven
aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We wensen u een inspirerend en leerzaam symposium toe!