Toegankelijkheid

Inkrit van Welt

Foto Inkrit

Hallo, ik ben Inkrit van Welt.

In augustus 2014 veranderde mijn leven drastisch door een ernstig ongeval. Sindsdien moet ik leven met een handicap, wat een grote impact had op mij en mijn omgeving.

Na mijn opleiding tot verpleegkundige aan de Christelijke Hogeschool Ede, specialiseerde ik me in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik werkte met kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking en werd steeds meer bewust van hoe de samenleving hen buitensloot. Dit wakkerde mijn passie aan om inclusie te bevorderen.

Een verhaal dat me altijd bijblijft, is van een moeder die vertelde dat haar zoon met een meervoudige beperking voor het eerst een weekend kon logeren. Het gaf haar de vrijheid om een keer de trap te nemen in plaats van de lift vanwege zijn rolstoel. Dit verhaal raakte me diep en heeft nu een persoonlijke betekenis gekregen.

Bij Eindhoven Toegankelijk streef ik ernaar onze samenleving bewust te maken van de zichtbare en onzichtbare handicaps. Mijn rolstoel en aanpassingen in huis zijn zichtbaar, maar de dagelijkse strijd om gezond te blijven en mee te doen in de samenleving is dat vaak niet.

Mijn doel is om toegankelijkheid vanzelfsprekend te maken, zodat het geen momentopname meer is maar een integraal onderdeel van onze samenleving.

Groet,
Inkrit