Toegankelijkheid

Kathrin Goeken

Kathrin Goeken en haar hond Bilou

EVEN VOORSTELLEN
Hallo, ik ben Kathrin, 43 jaar en woon in Eindhoven. Sinds mijn geboorte ben ik zeer slechtziend (MD, Macula Degeneratie). Het is moeilijk te zeggen wat ik wel en niet kan zien, dit hangt van heel wat factoren af. Ik zie altijd wazig en in het centrum zie ik niets. Ik kijk bijvoorbeeld altijd langs mensen heen.

Na heel wat scholen te hebben bezocht, heb ik uiteindelijk een MAVO en MBO (secretaresse)opleiding afgerond. Zowel op school als ook in de verschillende baantjes die ik heb gehad, heb ik heel wat ervaringen opgedaan.

Ik heb altijd veel gesport. Al op school was ik erg sportief. Ik heb 7 jaar geroeid, (ook in wedstrijdverband) en op de (race)tandem in 2012 op de Paralympische Spelen in Londen Goud en Brons behaald. Daarna samen met een hardloopbuddy deelgenomen aan hardloopevenementen en nu houd ik het bij veel wandelen en zo nu en dan de sportschool. Hoewel ik vroeger totaal niet van lopen hield, vind ik het nu heerlijk om samen met mijn (blindengeleide) hond Bilou eropuit te gaan.

Ik kook en bak graag en nog liever ga ik uiteten. Sinds kinds af aan lees/luister ik veel naar boeken en tijdschriften. Ik heb op school en op mijn werk altijd op mijn tenen gelopen. Ik vind het moeilijk te accepteren dat alles mij tijd kost (voorbereiding, uitzoekwerk) en niet meteen kan doen, zoals ziende dat doen. Nu vind ik er steeds meer mijn rust in. Ik doe dat wat ik leuk vind en geef sneller aan als het mij teveel wordt.

Werken zit er bij mij niet meer in. Het kost mij teveel energie om ergens te komen en gewoon maar mee te draaien, al is het maar 2 uurtjes per dag. Daarom (en daar ben ik erg blij om) wil ik mij nu vrijwillig inzetten om samen met andere vrijwilligers Eindhoven voor iedereen toegankelijk te maken. Op dit vlak is er een hoop te doen. Ik wil mijn kennis en ervaringen met anderen delen. Het geeft mij voldoening om deel uit te maken aan positieve veranderingen.